Film

Skribent

Thomas Linnaeus

11 augusti 2022 | 10:30

Jason Momoa öppnar upp om floppen: “Filmen blev en stor hög av skit”

För över 10 år sedan tog Jason Momoa över Arnold Schwarzeneggers klassiska roll som Conan, och i en ny intervju sågar han filmen.
Innan Jason Momoa blev Aquaman var han med i remaken av den gamla Arnold Schwarzenegger-rullen “Conan The Barbarian”. Över 10 år har gått sen filmen floppade och sågades av kritiker, men i en ny intervju med GQ öppnar Momoa upp om projektet.
 
- Jag har varit en del av många saker som verkligen suger, och filmer som är ur din kontroll. “Conan The Barbarian” var en av dem. Det är en av de bästa upplevelserna jag haft och den togs över och förvandlades till en stor hög av skit.
 
Trots en budget på 90 miljoner dollar och stora namn såsom Momoa själv, (som vid tidpunkten blivit känd för sin roll i “Game of Thrones”), Ron Pearlman, Stephen Lang samt Rose McGowan lyckades inte filmen dra in biopubliken som krävdes för att den skulle varit finansiellt gångbar.
 
Trots sin hårda kritik, hade Momoa en annan uppfattning om filmen när den kom 2011:
 
 
- Jag såg den igår tillsammans med 35 av mina bästa vänner. Den var helt häpnadsväckande! Jag visste inte... Herregud, den kommer bli fantastisk!
 
Jason Momoa vill inte spela samma typ av karaktär längre, och berättar mer vad för roller han tar sig an idag:
 
- Det har varit svårt eftersom folk alltid tror att jag bara är den här snubben som spelar machokaraktärer, men jag vill bli rörd, jag vill ha något nytt. Saker och ting förändras, och även skurkarna jag spelar nu är excentriska.
 
 
Trots att man kan se vissa likheter med Conan, Khal Drogo och Aquaman, har Momoa ändå en annan uppfattning om vad kommande “Aquaman and The Lost Kingdom” har för potential:
 
- De här superhjältefilmerna dominerar marknaden, vilket jag har mina egna tankar om eftersom jag älskar film, men vi försöker förmedla ett positivt budskap och ge oss ut på ett äventyr. Aquaman är superhjälten som folk gör sig mest löjliga över, men det är fantastiskt att kunna skapa medvetenhet om vad som händer med vår planet. Det är inte någon historia som har berättats om och om igen, det är en film om vad som händer just nu - men i en fantasivärld.
 
“Aquaman and The Lost Kingdom” har premiär den 17 mars 2023 i USA.
| 11 augusti 2022 10:30 |