Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 juni 2022 | 11:30

Jason Blum vill övertala Robert Englund att återvända till Elm Street

Englund, mest känd som skräckikonen Freddy Krueger, har tidigare sagt att han är färdig med rollen men genrens nya guru Blum tror fortfarande på möjligheten.
Englund blev en av skräckgenrens största stjärnor när han spelade mördaren Krueger som hotar tonåringar i deras drömmar i ”Terror på Elm Street” 1984. Han upprepade rollen i sju uppföljare, senast i 2003 års ”Freddy vs. Jason” där han parades ihop med Jason Voorhees, mördaren från ”Fredagen den 13:e”-filmerna.
 
Därefter togs rollen över av Jackie Earle Haley i en remake 2010 som slog förra filmens rekord i intäkter men sågades av såväl kritiker som fans. Sedan dess har Blumhouse försökt köpa rättigheterna till filmserien vilket är lättare sagt än gjort på grund av dess komplicerade historia.
 
Dessutom har Englund sagt att han är färdig med rollen. Men Jason Blum tror att det inte är omöjligt att övertala skådespelaren att återvända till rollen som den rakbladsfingrade drömdemonen, rapporterar MovieWeb. I en intervju med Screen Rant om bioaktuella ”The Black Phone” sade Blum om möjligheten:
 
- Jag kan få honom att komma tillbaka. Jag kan få vem som helst tillbaka. Jag menar, Ellen Burstyn är 87 och jag fick tillbaka henne i ”Exorcisten”. Ja, 75 - han är ung.
| 20 juni 2022 11:30 |