Film

Skribent

Matilda Klinga

29 november 2016 | 17:00

Jared Harris är den hetaste kandidaten för att spela en ung Dumbledore

"Harry Potter"-fansen vet vem de vill se som en ung Dumbledore.
Vi har tidigare skrivit om att en ung Albus Dumbledore kommer att presenteras i uppföljaren till "Fantastiska vidunder och var man hittar dem". Det har spekulerats en hel del i vem som kommer att spela rollen.  Och den senaste tiden har det framkommit en önskan från många fans om att Jared Harris ska få rollen. 

Han är Richard Harris son, alltså skådespelaren som spelade Dumbledore i de två första "Harry Potter"-filmerna. Sorgligt nog gick han bort i cancer år 2002 och därför tog Michael Gambon över rollen i de resterande filmerna. 


Richard Harris som Dumbledore. 

Just för att han är son till Richard Harris, och också väldigt lik sin far, vill alltså fans att han ska spela en ung Dumbledore. I en intervju berättar Jared Harris nu att han inte har blivit tillfrågad om att spela rollen. Än.

- Uppenbarligen funderar de på saken, men jag har inte hört något från dem och det förväntar jag mig inte heller. Det är inte upp till mig.  

I "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" fick vi det bekräftat att Johnny Depp spelar en ung Gellert Grindelwald. Vem som ska spela Dumbledore i uppföljaren är alltså inte klart, men man är ju verkligen spänd på att få veta. Jared Harris tror dock inte att producenterna kommer att bry sig om fansens vilja. 

- Jag har sett vad fans skriver men jag tror inte att producenterna kommer att låta sig övertalas. Fansens påtryckningar gör bara att de går i en annan riktning.  

Det skulle vara väldigt roligt om Harris fick spela rollen som en ung Dumbledore och få gå i sin pappas fotspår. Däremot så finns det nog många skådespelare som skulle passa bra i rollen.

Vem tycker ni skulle passa bäst som en ung Dumbledore? 
| 29 november 2016 17:00 |