Film

Skribent

Matilda Klinga

18 november 2016 | 18:00

Vad vi vet om uppföljaren till "Fantastiska vidunder"

I "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" har vi fått återvända till Harry Potters magiska värld. Efter Newt Scamanders äventyr i New York blir nästa stopp Paris. Det här är vad vi vet än så länge om uppföljaren.
”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” har haft premiär men det pratas redan om vad som ska hända i uppföljaren. Har ni inte sett den ännu så skynda till bion, ni kommer inte att bli besvikna. 

Det ska bli så kul att se en yngre Dumbledore i nästa film. Grindelwald kommer också att få en större roll och det blir spännande att se Newt Scamander i nya äventyr. Jag tror på en riktigt spännande och magisk filmserie. 

1. Dumbledores sexualitet utforskas


En ung Albus Dumbledore ska vara med i uppföljaren och han kan vara öppet homosexuell. I en presskonferens inför ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” sa JK Rowling att Dumbledores sexualitet kan komma att utvecklas i de kommande filmerna, skriver Glamour.

- Du kommer att få se Dumbledore som en ganska besvärad ung man och i en väldigt omvälvande tid i hans liv. Och angående hans sexualitet – håll koll på detta, sa hon.

Det ska bli väldigt spännande att se hur Dumbledore och Grindelwalds vänskap ser ut då de var bästa vänner. Grindelwald var också Dumbledores första förälskelse så vi hoppas på en fin gestaltning av den relationen.2. En ambitiös uppföljare i Paris


Uppföljaren kommer att utspela sig i Paris, skriver Empire i deras decembernummer. Regissören David Yates lovar en mer spektakulär uppföljare. JK Rowling har stora planer för Newt Scamanders äventyr och hur den nya filmen ska se ut. Produktionsdesignern Stuart Craig blev orolig för hur Rowlings planer skulle gå att utföra i praktiken. Så vi kan nog förvänta oss en storlagen uppföljare. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

3. Totalt fem filmer är planerade


Från början var en trilogi planerad men det ska istället bli fem filmer och David Yates ska regissera dem. Han regisserade även de 4 sista Harry Potter-filmerna. Så filmerna kommer säkerligen att ha samma familjära Harry Potter-känsla.

- Jag älskar att göra film och jag har ett jättebra team, vi är som en familj, sa han under världspremiären.  De fem filmerna kommer att ha ett händelseförlopp under 19 år. Det innebär att när den sista filmen slutar så är årtalet 1945. Det lovar till en spännande filmserie där allt kan hända. 

4. Grindelwald är nye Voldemort


Johnny Depp kommer tillbaka som Gellert Grindelwald i uppföljaren. Det återstår att se hur många filmer han kommer att medverka i. JK Rowling tycker iallafall att han passar väldigt bra i rollen:

- Det har varit fascinerande för mig som författare att se honom jobba. Han har en ganska intressant angreppsätt till att skapa en karaktär. Det är ett privilegium att jobba med en sådan person. Eddie Redmayne jobbar på ett liknade sätt när han porträtterar Newt Scamander. Det fysiska är precis rätt, säger hon till MTV:s Josh Horowitz under premiären. Johnny Depps senaste roll var som hattmakaren i ”Alice i spegellandet.”  Kanske är han lite för "flummig" för den här typen av roll. Under de senaste åren har han spelat rätt så speciella karaktärer. Möjligen är han för känd för den här filmen då han är så otroligt förknippad med roller så som Jack Sparrow. 

5. Biopremiär om två år


Uppföljaren till ”Fantastiska vidunder och vart man hittar dem” planeras ha premiär 16 november 2018. Titlarna på uppföljarna kommer att följa samma mönster som Harry Potter-filmerna. Alla filmer kommer att benämnas med "Fantastiska vidunder" först och sedan kommer en annan rad. Vi får vänta med spänning på vad nästa film kommer att heta.Psst. Manuset till "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" finns nu som bok på engelska.   

Tror ni att Johnny Depp kommer att passa i rollen som Grindelwald?
| 18 november 2016 18:00 |