Skribent

Mats Karlsson

22 augusti 2013 | 22:30

Janis Joplin blir Lee Daniels nästa projekt

"The Butler"-regissören kommer att göra en film om sångerskans problematiska liv.

För ett drygt år sedan fick vi reda på att Lee Daniels hade visat intresse av att göra film om Janis Joplins problematiska liv. Nu har han bestämt sig, filmen om sångerskan blir hans nästa projekt, skriver Hollywood Reporter.

- Det här är definitivt mitt nästa projekt. Jag hade ingen aning att Janis Joplin var så smart, till och med intellektuell. Några av världens smartaste personer har varit narkomaner, berättar Daniels.

Janis Joplin

Precis som det tidigare var bestämt ska Amy Adams spela Joplin och Daniels är inte det minsta oroad över skådespelarens musikaliska talanger.

- Hon kan sjunga arslet av sig.

Daniels berättade även om vilka filmer han vill göra efter Janis Joplin. På hans önskelista finns en filmatisering av musikalen "Miss Saigon" och sedan vill regissören göra något mer skräckinjagande:

- Jag vill göra en skräckfilm!

Men Daniels är inte den enda personen som vill göra film om Joplin, "Martha Marcy May Marlene"-regissören Sean Durkin planerar också att ta sångerskan till bioduken. Dock säger Daniels inget om konkurrensen eller om hans tidigare planer om en film om Martin Luther King.

| 22 augusti 2013 22:30 |