Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 februari 2021 | 08:15

Jamie Lee Curtis till tv-spelsfilmen ”Borderlands”

Cate Blanchett och Kevin Hart är redan ombord.
Eli Roths filmatisering av ”Borderlands” fortsätter locka till sig stora namn. Kort efter Cate Blanchett och Kevin Hart har nu skräckikonen Jamie Lee Curtis (”Halloween”) kommit ombord.

Hon kommer att spela karaktären Dr. Tannis, som i spelen är en arkeolog på den vilda planeten Pandora (ingen koppling till ”Avatar”) vars expertis kan leda till ett mystiskt valv fyllt med utomjordisk teknologi, skriver Variety. Tannis har också en knepig historia med Lilith (Blanchetts rollfigur).
 
Läs också: Jamie Lee Curtis regidebuterar med skräckfilm

- Att jobba med ikoniska Jamie Lee Curtis har varit en livslång dröm för mig, och jag ser fram emot att se henne ingjuta sin värme, humor och briljans i rollen som Tannis, säger regissören Eli Roth.
 
 
Kevin Hart spelar den skicklige legosoldaten Roland och Cate Blanchett syns som Lilith, legendarisk tjuv och siren med mäktiga krafter.
 
Läs också: Svenskt företag köper "Borderlands"-studion Gearbox

”Borderlands” bygger på den populära spelserien som startade år 2009. Filmens manus skrivs av Craig Mazin, känd för ”Chernobyl” och snart aktuell med tv-serien ”The Last of Us” på HBO.
| 9 februari 2021 08:15 |