Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 november 2012 | 11:01

Jamie Foxx gör skurken i "The Amazing Spider-Man 2"

Regissören Marc Webb: "Det slår gnistor om Jamie Foxx!"

Medan vi väntar på att se Jamie Foxx i rollen som Django i Tarantinos kommande storfilm, provar han på nästa karaktär: superskurken Electro i "The Amazing Spider-Man 2". Ryktena tog fart när Foxx twittrade om sin Halloweenkostym, och Variety bekräftar att skådespelaren är "aktuell" för rollen.

Regissören Marc Webb kunde inte bekräfta nyheten under gårdagens pressmöte för Bluray-släppet av den första filmen, men gav ändå ett svar som talar sitt tydliga språk:

- Det slår gnistor om Jamie Foxx! Han är en stor skådespelare som jag gärna jobbar med. Ni kommer att få höra mer om det inom kort, säger Webb till Comingsoon.

I Marvelseriernas värld är Electro en skurk som kan styra elektricitet, skicka stötar och färdas på elledningar. Han samarbetar ofta med Sandmannen (sedd i "Spider-Man 3"). Han var egentligen Maxwell Dillon, en elektriker som träffades av blixten och fick i vanlig superhjälteserie-ordning superkrafter.

- Electro är en otroligt visuell, spännande och farlig motståndare. Det kommer att hända mycket spännande saker, avslöjar regissören i en annan intervju med Collider.

"The Amazing Spider-Man" går upp på bio den 2 maj 2014.

| 2 november 2012 11:01 |