Film

Skribent

Erika Jarhed

10 maj 2023 | 13:00

Skräckfantasten James Wan regisserar Stephen King-film

Dags för Stephen Kings novell "The Monkey" att filmatiseras, med "The White Lotus"-stjärnan Theo James i huvudrollen.
Det var inte länge sedan vi rapporterade om en ny Stephen King-film - men nu är ytterligare en filmatisering på gång. Denna gången är det novellen "The Monkey", som publicerades första gången 1980, som ska adapteras till film med ingen mindre än skräckfantasten James Wan bakom kameran!
 
Dessutom skriver Deadline att det redan nu klart vem som ska få spela huvudrollen - skådespelaren Theo James som bland annat är med i andra säsongen av "The White Lotus". 
 
Theo James i "The White Lotus"
 
I "The Monkey" får vi följa tvillingbröderna Hal och Bill. När de upptäcker sin fars gamla apleksak på vinden börjar en serie hemska dödsfall inträffa runt dem. De bestämmer sig för att slänga apan, gå vidare med sina liv och med åren börjar de växa isär. Men när mystiska dödsfall återigen börjar ske måste bröderna återförenas för att hitta ett sätt att förstöra apan för gott.
 
Wan producerar filmen tillsammans med Michael Clear ("M3GAN"), Jason Cloth ("Joker") och Dave Caplan ("Babylon").
 
James Wan har i samband med nyheten gett ett uttalande. 

- Stephen King är skräckgenrens gudfader! Han hade enormt inflytande på mig som barn och under hela min karriär, och det har alltid varit en dröm att filmatisera en av hans berättelser. "The Monkey" är en personlig favorit!
 
När "The Monkey" får premiär får vi se. Ser du fram emot den nya King-filmen?
| 10 maj 2023 13:00 |