Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2019 | 19:45

James Wan filmar Stephen Kings ”Salem’s Lot”

Vampyrskräck på gång av filmskaparna bakom ”The Conjuring”-filmerna.
Ny dag, nya Stephen King-böcker som ska filmas. Hollywood Reporter rapporterar att ”Salem’s Lot”, en av Kings mest kända titlar, står på tur. Den här gången med James Wan och Gary Dauberman bakom projektet.

James Wan är hjärnan bakom ”The Conjuring”-universumet och producerade senast bioaktuella ”The Curse of La Llorona”. Dauberman har bland annat skrivit manus till ”Annabelle”-filmerna och Stephen Kings ”Det”. De är två skräckerfarna herrar som skrämt oss flera gånger i biomörkret de senaste åren.

”Salem’s Lot” har adapterats för tv förr, men har hittills aldrig blivit film. Boken från 1975 berättar om en författare som återvänder till sin hemstad för att skriva om ett övergivet hus. Han upptäcker att huset har köpts av en mystisk herre från Europa, samtidigt som stadens befolkning sakta omvandlas till vampyrer.

Det är inte klart vem som kommer regissera, eller om Wan eller Dauberman kanske själva tar på sig den uppgiften. Den sistnämnde regidebuterar i sommar med ”Annabelle Comes Home”.
| 24 april 2019 19:45 |