Film

Skribent

Emma

23 september 2013 | 18:01

James McAvoy om "Filth": "Filmen är helt knäpp"

James McAvoys nya film om en misogyn och rasistisk polis som trakasserar sin omgivning kommer att chockera publiken.

Åtminstone om man får tro McAvoy själv. Han beskriver "Filth" som knäpp, och säger att den kräver mycket från publiken.

- Folk kommer att lämna biosalongen under filmen, det är jag säker på. Andra kommer inte alls förstå den och bli helt förvirrade. Men jag tror att de som förstår filmen verkligen kommer att älska den, säger McAvoy.

Han spelar en korrupt polis som lider av psykisk ohälsa, och som har både alkohol- och drogproblem, samt farliga sexuella preferenser. Filmen har fått 18-årsgräns i produktionslandet Storbritannien.

Det är inte den sortens roll som McAvoy brukar förknippas med. Men hans rolltolkning hyllas av författaren till boken som ligger till grund för filmen, Irvine Welsh. Welsh är mest känd som författaren till boken "Trainspotting". Han har sagt att McAvoy, sitt pojkaktiga utseende och "good guy"-utstrålning till trots, är motorn i filmen.

- Det är en av de mest fantastiska skådespelarprestationerna jag någonsin har sett. Jag tycker att han är bättre än Robert De Niro i "Taxi Driver". Han gör allt det som De Niro gjorde, men går ännu längre, och spelar med ett patos som De Niro aldrig ens kom i närheten av, säger Welsh.

"Filth" har premiär under hösten 2013.

| 23 september 2013 18:01 |