Film

Skribent

Mats Karlsson

3 februari 2018 | 12:30

James Mangold lackar ur rejält på eftertextsscenerna

"Logan"-regissören skräder inte orden när han ger sin syn på de numera klassiska inslagen.
När biopubliken går och ser en film från Marvel Studios förväntar de sig att få en extra godbit efter sluttexterna, i form av en extrascen. Men det är något som James Mangold ("Logan") inte är ett stort fan av.
 
- Biopubliken frågar verkligen efter scener i eftertexterna, de som togs fram en gång i tiden för filmerna som sög. Man ville få upp betygen, så att filmen inte skulle falla helt jävla platt. Nu har vi fått biopubliken beroende av en jävla bonus i eftertexterna. Det är så jävla pinsamt. Även om man har 100,000 twitter-knarkare som slår vad om vilken jävla scen som kommer att dyka upp i de jävla eftertexterna är det fortfarande lurendrejeri, säger Mangold under ett framträdande vid Writers Guild Association Beyond Words Panel.
 
Men Mangold själv har bidragit till bonusscener efter sluttexterna, i "The Wolverine" som han regisserade. Uppenbarligen skedde det mot hans vilja och principer. Eftersom hans "Logan" är Oscarsnominerad för bästa manus efter annan förlaga kan det mycket väl bli ytterligare inlägg i denna debatt under Oscarsnatten.
 
Håller ni med Mangold om bonusscenerna?
| 3 februari 2018 12:30 |