Film

Skribent

Mats Karlsson

5 februari 2018 | 22:30

James Mangold gör film om Ford och Ferrari

"Logan"-regissören vill ta den klassiska fejden mellan de legendariska bilfamiljerna till bioduken.
När inte James Mangold håller på och uttalar sig om eftertextsscener kollar han in potentiella filmprojekt. Enligt Variety är filmmakaren beredd att sätta sig i förarsätet för att berätta den välkända fejden mellan bilfamiljerna Ford och Ferrari.
 
Filmen kommer att baseras på den verkliga historien om designkampen mellan de legendariska bilfamiljerna Ford och Ferrari, som båda vill korsa Le Mans mållinje först. Mangold kommer att fokusera historien på Fords designteam som har som mål att utmana de dominanta Ferrari på Le Mans, allt de behöver göra att få fram en tillräcklig snabb bil. Projektet går än så länge under namnet Untitled Ford vs. Ferrari Project.
 
Mangold håller på att utveckla en lämplig story för filmen, tillsammans med manusförfattarna Jez och John-Henry Butterworth, bröderna som skrev manus till filmerna "Edge of Tomorrow" och "Fair Game". Regissören har redan visat intresse för skådespelarna Christian Bale och Matt Damon till huvudrollerna.
 
Den gode Mangold har dock många projekt på sitt bord och det är oklart vilket  av dem som blir hans nästa, men enligt Variety ligger det här projektet i framkant. Mangold har bland annat thrillern "The Force" och barnfilmen "The Crenshaw" på sin lista. Tiden får helt enkelt utvisa vilket av projekten som blir regissörens val.
 
Vad tror ni om den här filmen?
| 5 februari 2018 22:30 |