Film

Skribent

Mats Karlsson

30 november 2017 | 21:30

"Logan"-regissören James Mangold filmar barnboken "Crenshaw"

Baseras på författaren Katherine Applegates prisbelönta roman om en stor låtsaskatt.
I början av året gav James Mangold många superhjältenördar filmen de har väntat så länge på, "Logan". Att Mangold har många projekt att välja mellan är inte överraskande, men en av historierna som regissören har fastnat för är Katherine Applegates roman "Crenshaw", skriver Hollywood Reporter.
 
"Crenshaw" handlar om den unga pojken Jackson, vars familj har stora ekonomiska problem och det får honom att söka tröst hos låtsaskompisen, den stora katten Crenshaw. Jacksons kompis som alltid säger sitt hjärtas mening har kommit tillbaka för att hjälpa sin vän i nöd.
 
Fred Seton har skrivit det första manusutkastet till filmatiseringen och när Mangold kommer att göra filmen är inte klart i dagsläget. Filmmakaren har även en "Logan"-spinoff på sitt bord. Huruvida remaken av "Disorder" fortfarande är kvar i Mangolds händer anger inte branschtidningen.
 
Däremot är det klart att studion Fox har Oscarsförhoppningar för "Logan". Visningsexemplar till Oscarsakademien skickades redan ut i september och om det kommer att bära frukt vet vi först i januari, när nomineringarna presenteras.
 
Vilken film vill du att Mangold gör först?
| 30 november 2017 21:30 |