Film

Skribent

Mats Karlsson

1 december 2017 | 21:00

James Franco gör film om Playboy-tecknare

Från "The Disaster Artist" till en film om mångsysslaren Shel Silverstein.
James Franco senaste film "The Disaster Artist" har verkligen tjusat sin publik och nu har den mer och mer aktiva regissören hittat sitt nästa filmprojekt. Enligt Deadline har Franco fastnat för barnboksförfattaren, Playboy-tecknaren och lyrikern Shel Silverstein och kommer att göra film om honom.
 
Franco kommer både att axla huvudrollen och regissera filmen, efter ett manus av Chris Shafer och Paul Vicknair. Francos film kommer att baseras på boken "A Boy Named Shel" och ska kretsa kring Silversteins personliga och yrkesmässiga utmaningar.
 
Silverstein var minst sagt en riktig mångsysslare, men bland de längre uppdragen hittas hans 20 år som tecknare på tidningen Playboy. Han testade även på en karriär som låtskrivare och rockmusiker. Men exakt vad i Silversteins karriär som Franco har fastnat för och planerar lägga fokus på återstår att se.
 
Här i Sverige ser vi Franco närmast i hans film "The Disaster Artist", som tidigare i veckan utsågs av National Board of Review till en av årets tio bästa filmer. Filmen dyker upp på de svenska biograferna 9 februari.
 
Vad tror du om den här filmen?
| 1 december 2017 21:00 |