Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 december 2022 | 10:00

James Corden provfilmade för ”Sagan om ringen”

Kan ni tänka er honom i rollen som Samwise Gamgi?
Skådespelaren och tv-profilen James Corden avslöjar i en ny intervju att han provfilmade för en roll i ”Härskarringen”-trilogin. För mer än 20 år sedan, i början av sin karriär, gick han med två hoppfulla vänner på auditions för Peter Jacksons storfilmer.
 
Han berättar i podden Happy Sad Confused att det var en av hans första provfilmningar - utan större framgång.
 
- Det gick inget vidare. Alla, varenda person i London provfilmade för ”Sagan om ringen”. Alla gjorde det. Jag provfilmade för Samwise, och jag gjorde dialekten och allting. ”Mr Frodo!”
 
 
Corden berättar att alla i kompistrion fick callbacks för att återvända de följande två dagarna, men sen hörde ingen av sig mer. Den eftertraktade rollen som Frodos trogne följeslagare Sam gick som bekant till Sean Astin. Själv har han fått uppleva äventyret på bio istället:
 
- Jag gillar verkligen de där filmerna. Fram till den sista. Då kände jag att ”okej, jag har sett det här nu. Jag borde gått på ”Love Actually” istället”, minns han.
 
 
Visste du om att alla "Sagan om ringen"-filmerna kommer tillbaka på bio i början av 2023? I sina Extended Editions, såklart.
| 30 december 2022 10:00 |