Skribent

Alexander Dunerfors

24 oktober 2012 | 00:15

James Cameron söker nästa Lisbeth Salander

Actionthrillern "The Informationist" blir James Camerons nästa projekt efter "Avatar 2" och "Avatar 3", bekräftar Lightstorm Entertainment idag.

Cameron, som vanligtvis föredrar kvalitet framför kvantitet när det gäller sina filmer, har alltså tre inspelningar på gång inom en snar framtid. "Avatar"-uppföljarna kommer att spelas in samtidigt troligen redan under 2013, och kort därefter ska han alltså sätta tänderna i Taylor Stevens hitech-deckare, som givetvis har en stark kvinnlig karaktär i fokus:

- Vanessa Munroe är en fascinerande och tilltalande hjältinna med en kvick hjärna och en törst för äventyr. Lika lockande för mig var hennes känsloliv och hennes oväntade kärlekshistoria. Jag ser fram emot att ta Vanessa och hennes värld till vita duken, säger James Cameron.

Producenten Jon Landau kallar henne för "en mix av Lisbeth Salander och Jason Bourne":

- Vi drogs till den här boken tack vare den otroliga berättelsen och karaktären, som är typisk för de starka protagonister som alltid funnits med i Jims filmer.

"The Informationist" släpptes i oktober 2011 och följer alltså Vanessa, eller "Michael" som hon också kallas, en informationsspecialist som anlitas av företag och regeringsmän. När en oljemiljardär från Texas efterfrågar hennes hjälp för att hitta hans dotter som försvann för fyra år sedan, tvingas hon att konfrontera sitt förflutna.

Boken fick i år en fortsättning i "The Innocent".

| 24 oktober 2012 00:15 |