Film

Skribent

MovieZine

16 januari 2017 | 17:00

James Cameron ska göra en sexdelad dokumentär om science fiction-genren

"När jag var barn läste jag i princip varenda bok som hade ett rymdskepp på framsidan".
James Cameron har med filmer som "Aliens", "The Abyss", "Avatar", och "Terminator" gjort sig ett namn som en av vår tids största sci-fi-regissörer, och nu har han fått chansen att dela med sig av sin kunskap.
 
AMC har nämligen givit grönt ljus åt en sex avsnitt lång dokumentärserie som ska heta "James Cameron's Story of Science Fiction". Serien, som består av entimmesavsnitt, ska visa hur genren science fiction gått från en liten rörelse för de invigda, till den enorma blockbuster-industri det är idag.
 
 
- När jag var barn läste jag i princip varenda bok som hade ett rymdskepp på framsidan, och jag såg "2001: A Space Odyssey" många, många gånger. Den filmen inspirerade mig till att bli filmskapare. Jag gillade specialeffekterna men jag älskade verkligen idéerna och frågorna bakom dem; hur kommer världen att gå under? Kommer teknologin att förgöra oss? Vad innebär det att vara människa?
 
Just nu är James Cameron upptagen med inte bara en, utan fyra uppföljare till monstersuccén "Avatar", där den första släpps år 2018. "James Cameron's Story of Science Fiction" får även den premiär under år 2018.
 
| 16 januari 2017 17:00 |