Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 februari 2024 | 10:45

James Cameron har idéer till "Avatar" 6 och 7

Men då får antagligen någon annan sätta sig i registolen.
I en intervju med People pratade James Cameron om framtiden för sina "Avatar"-filmer och sin egen del i dem. Att idéerna finns råder det ingen tvekan om.
 
 - Vi har skrivit färdigt film fem, och jag har idéer för sex och sju, även om jag förmodligen kommer att lämna över stafettpinnen vid den tidpunkten. Jag menar, dödligheten kommer ikapp. Men vi njuter av vad vi gör. Vi älskar det. Vi får arbeta med fantastiska människor.
 
För fans som gärna skulle se Cameron fokusera på något annat, är det här säkert både goda och dåliga nyheter. Visst, han planerar lämna över filmerna, men kommer också vara näramre eller runt 80 när det är dags. "Avatar" 5 är inte tänkt att ha premiär förrän julen 2031. 
 
Så varför fortsätta härja i samma universum i så många år?
 
- Varför fortsatte Lucas att arbeta med samma sak? Varför fortsatte Roddenberry att arbeta med samma sak? För när man får kontakt med människor, varför skulle man då slösa bort det? Varför skulle man börja om med något annat som kanske inte passar?
 
George Lucas och Gene Roddenberry är hjärnorna bakom sina egna fantasifulla världar, "Star Wars" och "Star Trek", och har varit inspirationskällor till James Cameron.
 
- Vi är fortfarande ett ungt universum. Vi är bara två filmer in, vi är halvvägs igenom vår tredje just nu. För att få den typen av kulturell påverkan över tid måste du hälla hela ditt hjärta och din energi i det.
 
Om allt går som det ska kommer nästa film i serien, den än så länge obetitlade "Avatar 3", ha svensk biopremiär den 19 december 2025.
 
 

Läs också: "Avatar"-uppföljarna blir försenade. "Avatar 5" kommer julen 2031

 
| 6 februari 2024 10:45 |