Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 mars 2014 | 18:01

James Cameron lovar mer djup i "Avatar 2"

Regissören kommer inte att hålla tillbaka på 3D-scenerna.

James Cameron är inte den som sparar på krutet i sina filmer, och hans uppföljare är speciellt kända för att vara tre gånger värre än sina föregångare. Det återstår att se om detsamma gäller för "Avatar 2", som ska bli klar i december 2016. En sak är säker, 3D-tekniken har kommit långt sedan sist vi besökte planeten Pandora.

- Jag kommer att öppna upp djupet mer i "Avatar"-uppföljarna, berättade Cameron i en videointervju som visades upp för branschfolk i London.

- Till mitt försvar så trodde jag att vi skulle göra en tretimmarsfilm, medan ingen annan hade gjort en längre 3D-film än 90 minuter. Vi visste inte om publiken skulle bli korsögda eller om ögonen skulle smälta på dem. Nu vet vi att bra stereo är bra stereo, och att man kan titta på det hur länge som helst.

Förutom banbrytande 3D-användning i första "Avatar" har James Cameron kommit med värdefulla tips till filmerna "Hugo Cabret", "Berättelsen om Pi" och "Gravity".

- Jag vill att filmskapare ska omfamna teknologin som en konstform. Såna som Martin Scorsese, Ang Lee och Alfonso Cuarón använder den tredje dimensionen på ett konstnärligt sätt, till skillnad från studios som tvingar filmskapare att postkonvertera sina filmer. När scenerna inte är komponerade med 3D:n i åtanke känns det bara inte rätt, citeras Cameron hos Screen.

Inspelningen börjar i oktober i år.

Se vad Cameron och producenten Jon Landau hade att säga om "Avatar 2" när MovieZine träffade dem hösten 2012:

| 17 mars 2014 18:01 |