Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 februari 2023 | 08:15

James Cameron pausar ”Avatar 4” för att få göra drömfilmen

Regissören köpte rättigheterna till en bok om Hiroshima-överlevare redan 2010. Ska det bli hans nästa projekt efter ”Avatar 3”?
Ni trodde kanske att James Cameron skulle sitta fast på planeten Pandora i ett årtionde framöver. Flera nya uppföljare är bekräftade - men han överväger en ”Avatar”-paus för att fullfölja ett drömprojekt.
 
Cameron har nämligen varit sugen på att berätta en sann historia om Hiroshima - USA:s atombombsanfall på japansk mark under Andra världskriget. Redan 2010 köpte han rättigheterna till boken ”The Last Train From Hiroshima” som bygger på intervjuer med överlevare.
 
Nu verkar han äntligen redo att ta sitt hjärteprojekt till bioduken. En intervju med LA Times börjar nu få spridning, och där får vi veta att Hiroshima-dramat kan spelas in innan ”Avatar 4”.
 
Filmskaparen menar att tiden är rätt, med tanke på kriget i Ukraina:
 
- Vi lever i en försiktigare värld än vad vi trodde. Jag tror att det är helt rätt tid för filmen om Hiroshima. Den påminner folk om vad dessa vapen verkligen gör när de riktas mot mänskliga måltavlor, säger Cameron.
 
"Avatar: The Way of Water" blev nyligen tidernas 3:e mest inkomstbringande film.
 
”Avatar 3” är redan inspelad, och ligger i post-produktion med sikte på premiär julen 2024. Tanken är att den fjärde och femte filmen ska spelas in samtidigt, men det låter alltså som att de kan få dröja lite längre än väntat.
 
Ser ni fram emot annat än blå utomjordingar från James Cameron? Kommentera gärna.
| 21 februari 2023 08:15 |