Film

Skribent

Oskar Möller

16 januari 2023 | 11:15

James Cameron hintar att eld blir en viktig del av nästa Avatar

Medan "Avatar: The Way of Water" fortsätter att göra segertåg på biografer har James Cameron svårt att låta bli att tala om uppföljaren.  Regissören hintar bland annat att eld kommer spela en viktig roll i nästa film.
Det har nog inte undgått någon att box office-legendaren James Camerons uppföljare till "Avatar" regerar på biograferna. Artiklarna kring hur filmen snart passerar hisnande 2 miljarder i biljettintäkter står som spön i backen.
 
Känslan av tillfredsställelse hos Cameron måste vara enorm då vissa i mediesfären tvivlade på att en succé liknande ursprungsfilmens kunde vara möjlig hela 13 år senare. Men regissören, som inte direkt är känd för att vara en blyg viol, verkar mest fokusera framåt när han redan nu pratar med medier om den kommande filmen.
 
Eld kommer bli ett centralt element i nästa Avatar enligt James Cameron
 
- Eld har en viktig symbolisk betydelse i filmerna och det finns en kultur som kretsar specifikt kring det konceptet för Avatar 3, men jag vill inte avslöja för mycket, sa storregissören i ett uttalande i Deadline.
 
Regissören avslöjade även att filmens fans kan se fram emot att lära känna två nya befolkningar i filmen.
- Vi har redan mött Omaticaya och Metkayina - i nästa film strövar vi omkring mer fritt och stöter på två nya kulturer, säger den framgångsrike regissören.
 
Avatar 3 är tänkt att släppas någon gång kring julen 2024.
| 16 januari 2023 11:15 |