Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2023 | 14:03

Agent 007 kommer inte att bli yngre i nästa film

Klara besked från kvinnan som rollsatt Bondfilmer i 40 år.
Vem ska ta över rollen som James Bond? Det är långt ifrån klart, och spekulationerna har spretat åt alla håll. Men nu kanske vi kan döda ett rykte - James Bond kommer inte att spelas av någon yngre.
 
Detta enligt Debbie McWilliams, som arbetat som castingansvarig på Bondfilmerna i över 40 år. Hon hittade därmed Timothy Dalton (som var 41 år när han först spelade 007), Pierce Brosnan (42 år) och Daniel Craig (38 år).
 
- Vi har tittat på många yngre skådespelare genom åren. Men jag tycker de saknar tyngden som krävs. De har inte den erfarenheten eller mentala styrkan. För det är inte bara en roll man tar på sig, det är ett enormt ansvar, säger hon i en intervju med Radio Times.
 
- Så vi skrotade den iden och gick tillbaka till skissbordet för att börja om.
 
 
Frågan är såklart vad som menas med "yngre". Vi vet att en 22-årig Henry Cavill provfilmade för "Casino Royale", och att Tom Holland är sugen på rollen. Men jag kan absolut tänka mig en skådis kring 30 som kan axla ansvaret i något årtionde framöver.
 
Samtidigt påminner McWilliams om att tidigare Bond-skådisar för det mesta har varit relativt okända - så glöm alla stora namn som omnämnts som "favorittippade".
 
- Dalton var mest känd som Shakespeare-skådespelare. Roger Moore var känd från tv. Sean Connery hade ingen hört talas om. En del av publiken kände till Daniel Craig, men "Layer Cake" var hans mest populära film innan Bond. Han var inte heller välkänd, säger hon.
| 14 april 2023 14:03 |