Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2022 | 16:15

Tom Holland pitchade idén om spela en ung James Bond

”Jag tror inte producenterna var särskilt intresserade” säger han i en ny intervju.
Vem ska ta över som agent 007 efter Daniel Craig? Det lär inte bli känt än på ett tag, men stryk iallafall Tom Holland ur leken.
 
”Spider-Man”-stjärnan avslöjar i en ny intervju med Total Film att han redan har haft ett möte om att spela Bond, som inte ledde till något. Idén, om en ung spion som just börjar i branschen, var hans egen - men producenterna nappade inte.

- Jag hade ett möte med Sony, efter andra ”Spider-Man”-filmen, för att sälja in en idé för en ung Bond-film som jag kom på. Det var James Bonds ursprungshistoria. Men det var inte logiskt. Den funkade inte. Den var bara en pojkdröm, och jag tror inte Bond-producenterna var särskilt intresserade.

Det ena ledde till det andra, och snart får han spela en 007-liknande hjälte när tv-spelet ”Uncharted” blir film. Istället för att behålla upptäckaren Nathan Drakes ålder gick Sony med på att göra honom yngre:

- Idén om en ung Bond väckte i sin tur idén om att berätta om Nathan Drake som ung. En origin story istället för ett tillägg till spelen. Det väckte en dialog, berättar Holland.
 
 
Inte för att Tom Holland behöver en ny actionroll, med en enormt populär ”Spider-Man”-trilogi bakom sig. Men när hans James Bond-drömmar krossats kanske kan ambitiösa äventyrsfilmen ”Uncharted” bli början på en egen franchise. Filmen landar på svenska biodukar i februari.
| 6 januari 2022 16:15 |