Film

Skribent

Viktor Eriksson

27 mars 2024 | 20:30

Jake Gyllenhaal peppades av Christopher Nolan när han inte fick spela Batman

“Det är rätt coolt. Jag har kommit rätt långt.”
En gång i tiden var det nära att Jake Gyllenhaal spelade Batman i Christopher Nolans i “Batman Begins”. Skådespelaren hade kommit så långt att han till och med hade hunnit få på sig Batman-kostymen innan dess att filmskaparna istället valde Christian Bale.
 
I en ny intervju med “The Howard Stern Show” berättar han hur det var att i slutändan få höra ett “Nej”. Gyllenhaal pratar i samma veva också om hur han fick ett "Nej" från om att spela Christian i Baz Luhrmanns “Moulin Rouge!” En roll som i slutändan gick till Ewan McGregor. Jake Gyllenhaal kände däremot inte att det förstörde hans självförtroende.
 
– Det jag kände var besvikelse när jag inte fick det.
 
– I slutändan lär du dig att det finns ett annat projekt. Jag kan försöka få något annat. Jag kan få något annat. Det är den attityden du behöver behålla.
 
Jake Gyllenhaal berättar att i båda fallen fick han höra beslutet direkt från filmens regissör.
 
– För ett kredda (Nolan) och Baz så ringde båda regissörerna mig personligen för att berätta.
 
Han säger också att de motiverade tanken bakom beslutet.
 
– De säger typ “Jag såg de här aspekterna av dig, som jag verkligen ville ha i rollen och som jag tycker är fantastiska men i slutändan blev det att jag satsade på det här för att det matchar mer med…”
 
Jake Gyllenhaal säger att det exempelvis kan handla om saker som vem du ska spela mot, din hårfärg, din höjd eller något helt annat.
 
– Det finns alla de här icke-faktorerna som egentligen inte går att förklara och om du försöker analysera dem så fungerar det inte. Det är inte hälsosamt. Istället tänker jag “titta vad långt du kom” och så fortsätter man.
 
– Den gången när jag fick ett samtal från Christopher Nolan så kände jag “Jag fick precis ett personligt samtal från Christopher Nolan. Det är rätt coolt. Jag har kommit rätt långt.”
 
Jake Gyllenhaal är just nu aktuell med remaken av “Road House”.
| 27 mars 2024 20:30 |