Serie

Skribent

Matilda Klinga

6 december 2016 | 21:00

Netflix lovar 1200 timmar original-innehåll år 2017

Vi fick också reda på mer om det nya offline-läget och om varför utbudet förändras hela tiden.
Under 2017 kan vi förvänta oss mer egenproducerat material på Netflix. Vi har träffat Jai Dattani som jobbar med PR på Netflix och han berättade också om det nya offline-läget. 

- Vi har haft omkring 450 timmar av egenproducerat material på Netflix i år. Nästa år kommer den siffran att öka till cirka 1200 timmar. Nästa år kommer ni bland annat att få se en serie som är baserad på Lemony Snickets ”Syskonen Baudelaires olycksaliga liv” som har premiär fredag den 13 januari. Det är en mycket mörk och negativ serie så det är därför den har premiär just det otursamma datumet. Vi tror att den här serien kommer att tilltala både barn och deras föräldrar.  
 
- Nästa år har också Marvels ”Iron Fist” premiär, och det är den fjärde Marvel-serien som Netflix har skapat. Vi har tagit en historia från en serietidning och givit den en större publik. 

Under 2017 kommer också flera serier tillbaka med nya säsonger. Vi kan se fram emot mer av ”House of Cards”, ”Orange is the new Black”, ”Stranger Things” och The Crown”. 


Jai Dattani från Netflix i "The Crown" inspirerad miljö. 
 
Förra veckan lanserades ett offline-läge på Netflix så nu kan man ladda ned filmer eller avsnitt i appen. Vi har själva testat den här funktionen och det fungerade bra.

- Vi är väldigt glada över det här eftersom folk nu har större frihet att titta på vad de vill och när de vill. Vi har mycket innehåll som går att ladda ned och vi kommer att fortsätta att addera mer. Det som finns idag är bara en början, berättar Dattani.

Förut verkade ni vara lite skeptiska till ett offline-läge och trodde att folk kanske skulle finna det krångligt, varför ändrade ni er?

- Jag vet inte vem som sade att folk inte skulle förstå hur man använder offline-läget men det går inte att göra fel. Även om man kan ladda ned material i appen så är vi först och främst en streamingtjänst och det är det som folk kommer att använda mest. Offline-läget för att ladda ned är bara en bonus att använda när du inte har tillgång till internet.
 
En del tycker att utbudet på Netflix är lite tunt och att titlar byts ut ofta, varför är det så?   

- Vi adderar hela tiden nya titlar till Netflix-katalogen och vi tittar på vad lokala kunder ser på. Vi ser till att vi gör vårt yttersta för att möta deras önskemål. Det är heller ingen vits med att ha filmer i utbudet som folk inte tittar på regelbundet nog. Utbudet kommer bara fortsätta att växa. För fyra år sedan när vi lanserades i Norden så var utbudet väldigt litet i jämförelse vad det är idag. Så fort vi får rättigheter till en film som vi tror att folk tittar på så lägger vi till den i katalogen. Vi har redan börjat producera Netflix originalfilmer och nästa år har bland annat en fantastisk film, ”Bright” med Will Smith, premiär.  

Kommer vi att någonsin få se en svensk originalserie?

- Vi har en skandinavisk serie på gång som heter ”The Rain”. Det är en futuristisk thriller-serie och produktionen sker i Danmark. Vi har ännu inte ett premiärdatum men den är på gång.
| 6 december 2016 21:00 |