Film

Skribent

Mats Karlsson

14 juli 2013 | 22:01

"Jag vill inte se mig själv i Star Wars"

Simon Pegg och Nick Frost kommer att tacka nej när J.J. Abrams ringer och erbjuder dem en roll.

Simon Pegg är ett stort fan av "Star Wars" och har spelat Scotty i J.J. Abrams "Star Trek" och "Star Trek Into Darkness". Men frågan är om Pegg och hans vän och kollega Nick Frost redan har utövat telefonterror mot Abrams för att få en roll i den kommande "Star Wars 7".

MovieZine träffade duon i London på en pressdag för "The World's End" och passade på att fråga dem hur de ställer sig till "Star Wars 7".

Simon, du är ju ett sanslöst stort "Star Wars"-fan, så hur ska du lyckas övertala J.J. Abrams om en roll i den kommande "Star Wars 7"?

- Det vore rent ut sagt vansinnigt av mig att göra det. Jag vill faktiskt inte vara med i "Star Wars 7". Det värsta jag skulle kunna göra är att spoila en film jag så gärna vill se genom att vara med i den.

- Jag tror också att J.J.  måste använda nya skådespelare vi aldrig har sett förut och kanske större skådisar i andra roller, som med Peter Cushing (Grand Moff Tarkin) och Alec Guiness (Obi-Wan Kenobi) i första filmen "Star Wars: A New Hope". Jag trodde på Luke Skywalker och Han Solo för att jag kände inte till skådisarna. Jag vill verkligen inte se mig själv, Simon Pegg på bioduken. Så jag kommer be J.J. att inte ge mig en roll.

Och Nick Frost då?

- Nej, jag vill inte se Nick där heller!

Nick, Simon säger att han inte vill se dig i "Star Wars 7". Men du kanske vill vara med?  

- Nej, jag vill inte vara med.

Vad säger du om J.J. Abrams ringer dig?

- Jag skulle faktiskt säga nej. Men visst, det skulle vara trevligt att få erbjudandet. Fast jag delar Simons inställning, jag vill inte se mig själv i "Star Wars 7". Så fort jag ser mig själv i TV-rutan eller på bioduken är det mina egna brister, exempelvis min tandlagning som fångar min uppmärksamhet och det förstör magin.

Hela intervjuerna med Simon Pegg, Nick Frost och även Edgar Wright publiceras i september.

| 14 juli 2013 22:01 |