Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 mars 2017 | 15:55

Jack Sparrow är tillbaka i nya, krutfyllda "Pirates"-trailern

Dags för ett femte (och sista?) äventyr till havs. "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge" har biopremiär i vår.
Senast vi såg Kapten Jack Sparrow på bioduken var sommaren 2011. Men snart är Johnny Depp tillbaka i sin paradroll, och den här gången är en hämndlysten, gammal fiende - Kapten Salazar (Javier Bardem) - ute efter honom. 

Jacks enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons treudd, en mytomspunnen och kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven.


Visst ser det här ut som de gamla filmerna, på gott och ont. Men trailerns kanske största överraskning är att se en betydligt yngre Jack Sparrow. Har Johnny Depp funnit ungdomens källa, eller bara fått lite CGI-hjälp med att vrida tillbaka klockan? Det blir intressant att se, om det här håller för närgranskning på stor duk.



Orlando Bloom är tillbaka som Will Turner och Geoffrey Rush ser vi återigen som Kapten Hector Barbossa. Med på äventyret finns också Kaya Scodelario ("The Maze Runner") och Brenton Thwaites ("Maleficent").

Och eftersom döda män inte talar svenska, har ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” fått ny titel - ”Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge”

Kalla den vad du vill; den femte filmen i "Pirates"-serien ska, enligt trailern, också bli den avslutande. Det blir svensk biopremiär 24 maj.
| 2 mars 2017 15:55 |