Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 november 2023 | 12:00

Därför har Jack Nicholson tackat nej till filmroller de senaste 13 åren

Skådespelaren fortsätter att tacka nej till fler jobb. Men med en över 50 år lång karriär bakom sig, kan man förstå om han vill leva sitt bästa lugna liv.
Lou Adlers, skivproducent och gammal vän till Jack Nicholson, var nyligen gäst i intervjupodden WTF with Marc Maron. Under samtalet kom skådespelaren på tal, berättar The Wrap.
 
Även om den 86-årge Nicholson aldrig officiellt har gått ut och sagt han pensionerat sig från skådespeleriet, så han varit tydlig med att han inte är lika driven längre och heller inte vill jobba ändå in i graven. 
 
Marc Maron tog ett tillfälle i akt och pratade om hur en vän ville ha med Jack i sin film, och frågade honom, men fick ett lika enkelt som tydligt svar:
 
- Jag vill inte göra det. Vet du jag gjorde idag? Jag satt under ett träd och läste en bok.
 
Lou Adler kunde bara skratta:
 
- Det låter som Jack.
 
Poddgästen fortsatte berätta att Nicholson gör vad han vill göra. Lever lugnt, äter vad han vill. Går på färre matcher med basketlaget Lakers, något Jack och Lou ofta brukade göra tillsammans.
 
Jack Nicholson debuterade som skådespelare i mitten av 50-talet och gjorde sin senaste (och sannolikt sista) film 2010, med den halvsågade romantiska komedin "How Do You Know".
 
Och hur saknad han än är på vita duken, unnar vi självklart legendaren att leva sitt allra bästa liv.
 
Vilken är din favoritfilm med Jack Nicholson? Kommentera gärna här nedan.
| 8 november 2023 12:00 |