Film

Skribent

Viktor Eriksson

21 mars 2024 | 21:00

Jack Black är redo för "School of Rock 2"

Skådespelaren hoppas på att Mike White som skrev första filmen också kan tänka sig att skriva uppföljaren.
Jack Black säger i en ny intervju med JOE att han tycker att det är dags att göra en uppföljare till “School of Rock”.
 
– Jag hoppas att det kommer bli en "School of Rock 2 Electric Boogaloo", säger skådespelaren och fortsätter. 
 
– Jag är redo.
 
När det kan bli av säger Jack Black däremot hänger på när det kan gå att få ihop schemat för alla. 
 
– Du vet, Mike White skrev den första och han är ett geni. Och vi skulle behöva ha tillbaka Mike White i sadeln, men han är upptagen just nu med “The White Lotus”, som är den bästa showen på TV.
 
“School of Rock” släpptes 2003 och är regisserad av Richard Linklater. Det är en komedi där Jack Black spelar gitarristen Dewey Finn som får sparken från sitt band varpå han utger sig för att vara lärare för att kunna vikariera på en dyr privatskola. Väl där ser han att flera av eleverna är musikaliskt duktiga varpå en idé väcks om att bilda ett band som kan vinna den lokala bandtävlingen “Battle of the Bands”.
 
Under 12 år var "School of Rock" den mest framgångsrika musikdrivna komedin någonsin och filmen har även gjorts om till musikal och tv-serie. Snack om en uppföljare har pågått åtminstone sedan 2008. Under 2013, på filmens tioårsdag, återförenades i alla fall Jack Black och filmens nu vuxna barnskådespelare för att framföra originallåtarna från filmen. Du kan se ett klipp från spelningen nedan.
 
| 21 mars 2024 21:00 |