Emmygalan 2017

Skribent

Jonatan Blomberg

18 september 2017 | 06:45

Jaaa! Alexander Skarsgård belönades med sin första Emmy under natten

Inför nattens Emmygala gick Alexander Skarsgård in som favorit att vinna i sin kategori - och lyckligtvis höll det hela vägen in i mål. Grattis Alexander!
Alexander Skarsgård vann i kategorin för "Bästa manliga biroll i en miniserie eller tv-film", för sin fantastiska rollprestation i HBO:s succéserie "Big Little Lies".
 
Skarsgårds konkurrens i kategorin bestod av:
 
David Thewlis ("Fargo")
Alfred Molina ("FEUD: Bette And Joan")
Stanley Tucci ("FEUD: Bette And Joan")
Bill Camp ("The Night Of")
Michael Kenneth Williams ("The Night Of")
 
Även om det fanns flera andra starka insatser från skådespelarna i kategorin, stod priset för min del och vägde mellan Skarsgård och Thewlis - båda var värdiga vinnare även om Skarsgårds prestation var snäppet bättre. 
 
 
Skarsgård spelade karaktären Perry Wright, gift med Nicole Kidmans karaktär Celeste Wright. Båda nominerades för sina fullständigt förkrossande insatser som det gifta paret, med en mörk hemlighet. 
 
Det här var Skarsgårds tredje samarbete med HBO, tidigare har han haft ledande roller i både "True Blood" och "Generation Kill". Med en Emmy-vinst i fickan får vi hoppas att HBO fortsätter ge Skarsgård utmanande roller även i fortsättningen.
 
Även Nicole Kidman belönades med en Emmy under natten för sin prestation och "Big Little Lies" plockade också hem priset i kategorin "Bästa miniserie"!

 

Läs också: Vann din favoritserie en Emmy i år? Här är listan över nattens vinnare!

 
Har du hunnit ge "Big Little Lies" en chans ännu? Tycker du att Skarsgård och Kidman förtjänade sina priser? Kommentera gärna nedan!
| 18 september 2017 06:45 |