Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 mars 2024 | 09:30

Ja, djävlar! Satanisk skräckfilm drog in 666 666 dollar

"Late Night with the Devil" har både hyllats av kritiker och haft en fantastisk premiärhelg. Behövde någon sälja sin själ till djävulen?
Skräckkomedin "Late Night with the Devil" har både fått fina recensioner (för närvarande 96% på Rotten Tomatoes) och haft en riktigt bra premiärhelg på bio i USA. För distributören IFC Films blev det den bästa öppningshelgen någonsin, med 2,8 miljoner i kassan. Det berättar Variety.
 
Det uppseendeväckande är att söndagens siffror. Just igår ska nämligen filmen ha dragit in precis exakt 666 666 dollar. Djävulens eget nummer, dubbelt upp. Är det någon stackars filmproducent som har sålt sin själ för att försäkra sig om framgångarna?
 
Nåväl. Nu kanske vi inte ska ta för seriöst på de här siffrorna, de är enligt uppgift prelimenära (och kan absolut vara kreativt avrundande), men det är onekligen ett kul sätt att marknadsföra en film på.
 
"Late Night with the Devil" handlar om hur talkshowvärden Jack Delroy (David Dastmalchian) efter personliga problem kämpar mot låga tittarsiffror. I ett försök att öka siffrorna bjuder han in en påstått besatt flicka i sitt direktsända program under Halloween 1977. Men något går fruktansvärt fel och snart släpps ondskan lös i nationens vardagsrum.
 
"Late Night with the Devil" saknar fortfarande ett svenskt premiärdatum. 
 
 

Läs också: Välbekanta skräckfigurer från 70-talet i otäck pastisch: "Bästa nya skräckfilmen 2024"

 
| 25 mars 2024 09:30 |