Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 december 2019 | 09:30

J.J. Abrams svarar på kritiken mot "The Rise of Skywalker"

Bioaktuella ”Star Wars: The Rise of Skywalker” är ute på bio, och precis som med förra rymdäventyret i ”The Last Jedi” är mottagandet hos kritiker som fans blandat.
Det finns många fans som älskar filmen (läs Fanny Degerfelts recension här på MovieZine) men också en förvånansvärt stor del som blev besvikna av den stora finalen.
 
”The Rise of Skywalker” får trilogins sämsta recensioner av kritikerna. Publiken verkar dock något mer positiva, och filmen har för närvarande ett snittbetyg på 3,6 av 5 bland MovieZines användare.

Under en filmpanel häromdagen fick regissören J.J. Abrams frågan om det är ett problem att försöka göra fansen nöjda.

Vad säger du till folk som inte gillar vad som händer i filmen, eller hade velat se något annorlunda?

- Jag skulle säga att de har rätt. De som älskar allt med filmen har också rätt. Folk har frågat mig: ”Hur gör du för att göra alla nöjda?” Va? Inte för att det är vad man ska sträva efter, men hur skulle man ens gå tillväga? Speciellt med Star Wars.
 
 
- Vi lever i en tid där allting omedelbart skapar en skandal. Antingen håller du med mig, eller så är du min fiende, säger han.

Abrams berättar att filmskaparna förstod att fans skulle bli upprörda över vissa beslut i filmen. Men de antog utmaningen.

- Det verkar vara normen att man undviker nyanser, medlidande och acceptans - det gäller inte Star Wars, det gäller allt. Det är en galen tid, så vi förstod att varje val vi gjorde, vad gäller design, musik eller berättelsen, skulle göra någon nöjd och någon annan förbannad. Och de har alla rätt.
 

Diskutera "The Rise of Skywalker" med spoilers i MovieZines forum

 
Vad tycker ni om Abrams kommentarer?
| 22 december 2019 09:30 |