Film

Skribent

MovieZine

13 januari 2016 | 08:45

J.J. Abrams och Colin Trevorrow känner till Reys efternamn

Den stora ”Star Wars”-snackisen just nu.
”Star Wars: The Force Awakens” stillade många av fansens frågor, men det finns fortfarande en hel del att upptäcka. Bland annat om hjältinnan Rey, spelad av årets stjärnskott Daisy Ridley. Vi vet till exempel att Rey lämnades som barn på planeten Jakku, men vilka är egentligen hennes föräldrar? 

Den populära teorin säger att Rey bär ett bekant efternamn. Är hon en Skywalker, och rentav Lukes dotter? Eller kanske en släkting till Obi-Wan Kenobi? Regissören J.J. Abrams håller som vanligt på mystiken.

- Jag vet en hel del. Men det är uppenbart inte något jag ska berätta. Det är nu upp till Rian (Johnson) att fortsätta på historien. Det sista jag skulle vilja göra är att uppröra honom, sade han under en presskonferens i tisdags.

Abrams bemötte också Greg Grunbergs kommentarer om att han gärna skulle regissera även ”Episod VIII” själv:

- Min entusiasm inför ”Episod VIII” är enorm. Jag är väldigt nyfiken och avundsjuk på dem alla, speciellt Ryan, som får jobba med denna otroliga grupp människor. Men jag är också lättad att jag fick chansen att göra en ”Star Wars”-film.

Uppdatering: Även Colin Trevorrow (som förbereder "Episod IX") har gett en kommentar på Reys bakgrund.

- Vi kommer att se till att svaret är djupt tillfredsställande. Rey är en viktig karaktär, både i "The Force Awakens" och i hela den här galaxen. Hon förtjänar det. Vi försäkrar er om att svaret ska kännas som något som hände för länge sedan i en galax långt borta, och att vi just återberättar det.

Det låter med andra ord som att vi får lära känna vår Rey mer och mer för varje film som komma skall.

Kanske kommer Reys bakgrund bli något tydligare i Rian Johnsons ”Star Wars: Episod VIII”, på bio den 27 maj 2017. Tills vidare är det som vanligt öppet för spekulation. 

Vad tror ni - är Rey en Skywalker eller en Kenobi? Kommentera nedan.
| 13 januari 2016 08:45 |