Lucka 7

Skribent

Jonatan Blomberg

7 december 2021 | 07:00

Peter Stormare tipsar om efterlängtade "The Beatles: Get Back"

Bakom lucka 7 i MovieZines egna intervjulkalender hittar vi... skådespelaren Peter Stormare!
Under december släpper MovieZine en ny intervju varje dag, hela vägen fram till julafton. Vår egna lilla "intervjulkalender" kommer att inkludera korta snack med svenska och internationella skådespelare, regissörer och manusförfattare. Bakom lucka nummer 7 döljer sig några snabba frågor till skådespelaren Peter Stormare.
 
Efter att ha arbetat med de största namnen i USA under en skådespelarkarriär på snart 50 år, så behöver han givetvis ingen större presentation. Stormare är för närvarande aktuell med den svenska tv-serien "The Box" hos Viaplay, samma streamingtjänst som även släpps serierna "Swedish Dicks" och "The American Runestone" med skådespelaren. 
 
Häromveckan ställde Stormare upp i en lång intervju hos MovieZine om både "The Box" och hans egen syn på den enligt honom ofattbara dödsskjutningen under inspelningarna av långfilmen "Rust". Men han tog sig givetvis även tiden att svara på några av våra "snabba" frågor till intervjulkalendern, som du kan läsa här nedan!
 

"Jag har sett "The Last Dance" tre gånger nu"

 
Peter Stormare som Jedidiah Brag i "The Box".
 
Du har varit med i mängder av tv-serier och filmer genom åren, men hur ser det ut med det egna film och tv-tittandet? Vilken ny film eller tv-serier har varit bäst under 2021 enligt dig?
 
- Jag tittar ofta på dokumentärer! När jag tittar på serier eller filmer så brukar jag mest göra det inför att jag ska jobba med någon, eller göra något projekt där det kan vara bra att ha sett något annat innan. Men dokumentärer gillar jag verkligen väldigt mycket. Det kanske är för att man håller på med film och tv själv. Det blir ju så när man har hållit på länge, man känner igen många skådespelare och vissa miljöer och tas ur upplevelsen lite.
 
- Man vet att om en viss skådespelare är med i början i vad som verkar vara en "mindre roll", så kommer samma skådespelare garanterat dyka upp i slutet som hjärnan bakom allt eller något liknande. Det blir mycket igenkänningsmekanism för mig, så det blir lite svårt att titta på något bara för att njuta. Men ibland dyker det upp något ändå, jag såg en polsk serie som jag inte kommer ihåg namnet på nu [troligtvis "The Mire"] såklart... som i alla fall var jävligt bra. 
 
- När det kommer till dokumentärer så får jag en helt annan njutning. Jag gillar historia och är väldigt nyfiken av mig. Lära mig om saker. Jag har sett "The Last Dance" tre gånger nu tror jag, Michael Jordan-serien. Man får en sådan häftigt energi när man tittar på den serien. 
 
Vilken titel (film eller tv-serie) ser du mest fram emot att få se under 2022?
 
- Nu är det ju inte nästa år, men jag ser verkligen fram emot att titta på Peter Jacksons The Beatles-dokumentär "Get Back". 6 timmar. 100 timmar började man med, eller 400 timmar eftersom det var fyra kameror... och sedan kom man ned till 57 och nu slutligen är man nere på typ 6 timmar. Det ser jag fram emot och det är inte ens nästa år utan den ska jag ta tag i nu snart!
 
Vi börjar närma oss julen och här i Sverige sitter vi redan med minusgrader, till skillnad från det värmande solskenet borta i Los Angeles. Du har bott många år i USA nu, håller du kvar vid några svenska jultraditioner över julen?
 
- Det är en ganska vanlig helg för oss faktist. Min fru är från Japan och vi har visserligen en julgran och vår dotter får lite presenter. Men nu är hon tolv år, så hon gör sin egen lista till tomten på Amazon, haha. Utöver det så gör vi egentligen inte något särskilt. Om vi käkar något speciellt så blir det nog sashimi, rå fisk. Det lutar alltså mer åt det asiatiska firandet! Jag har liksom varit med om så många Janssons frestelser, julskinka och skit... så det är kul att få uppleva något annat i livet också. Men julgran har vi i alla fall! 
 
 
Tv-serierna "The Box", "The American Runestone" och "Swedish Dicks" finns alla att streama hos Viaplay.
 

Läs också: Peter Stormare om ofattbara dödsskjutningen på inspelningsplatsen

 
Imorgon öppnar vi nästa lucka av MovieZines intervjulkalender, håll utkik!
| 7 december 2021 07:00 |