Lucka 2

Skribent

Jonatan Blomberg

2 december 2021 | 07:00

Kjell Bergqvist tipsar om mängder av bra tv-serier bakom dagens lucka

Bakom lucka 2 i MovieZines egna intervjulkalender hittar vi... skådespelaren och tv-tittaren Kjell Bergqvist!
Under december släpper MovieZine en ny intervju varje dag, hela vägen fram till julafton. Vår egna lilla "intervjulkalender" kommer att inkludera både korta och längre snack med svenska och internationella skådespelare, regissörer och manusförfattare. Bakom lucka nummer 2 döljer sig några snabba frågor till skådespelaren Kjell Bergqvist.
 
Den flerfaldige Guldbagge-vinnaren Bergqvist behöver knappast någon större introduktion efter sina 50 år som skådespelare i den svenska film och tv-branschen. Under 2021 har vi även kunnat ta del av den andra säsongen av "Mäklarna", där Kjell återvände till sin karaktär Kaj Modin från 15 år tidigare.
 
På senare dagar är det sedan tidigare även välkänt att skådespelaren spenderar den mörkare delen av det svenska året nere i Thailand istället. Under 2021 verkar det uppenbarligen även ha funnits en hel del tid för tv-tittande efter att inspelningen av nya "Bäckström"-säsongen avslutades, så fram med anteckningsblocket när vi kommer till Kjells tv-tips!
 

"Film är ju bäst på bio"

 
Kjell Bergqvist i Thailand under den första säsongen av "Bäckström". Fortsättningen dyker upp någon gång under 2022.
 
Under 2021 fick svenska tittare se dig återvända till rollen som Kaj Modin i ”Mäklarna” efter 15 års väntan. Hur kändes det att dyka ned i den gamla rollen - och finns det någon annan gammal karaktär du hade velat blåsa nytt liv i om rätt manus dök upp?
 
- Skitkul att träffa Kaj Modin efter 15 år och se att han fortfarande kämpar på i en oerhört brant uppförsbacke! Motgångarna hopar sig men Kaj ruskar av sig och ljuger sig ur det mesta! Nu kör vi! Vi får se om vi kanske möts igen om ytterligare 15 år? Den som lever får se...
 
Av alla filmer du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Kan inte påminna mig att jag sett någon film i år! Delvis på grund av pandemin. Film är ju bäst på bio. Däremot många timmar i soffan med mängder av bra serier. Samt en del mindre bra! Men utbudet är ju stort så är men inte nöjd så zappar man vidare helt enkelt.
 
Av alla tv-serier du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Den bästa serien i år är utan tvekan "Succesion"! Otroligt spännande och smart historia! Lysande skådisar! Den pågår dessutom forfarande. Finns också en del andra som varit mycket bra. "Yellowstone", "Bosch", "The Kominsky Method" och den polska serien "The Mire". Har också plöjt hela "Downton Abbey", alla säsongerna på raken. Blev många sena nätter! Lysande! Intressant! Roligt! Spännande! Snyggt! Och lysande skådisar hela bunten!
 
Vilken titel (film eller tv-serie) ser du mest fram emot att få se under 2022?
 
- Har faktiskt inte hunnit tänka på vad som kommer! Finns ju fortfarande mängder med bra serier som finns ute redan som man inte hunnit se ännu. Framförallt engelska snutserier och fantastiska kostymdraman. Där är ju engelsmännen outstanding. Sen kommer det ju förstås en ny säsong av "Bäckström" på C More/4:an som man får kasta ett öga på!
 
Du brukar ju spendera vinterhalvåret i Thailand. Hur ser ett typiskt julaftonsfirande ut för er i Thailand, blir det någon julskinka och prinskorv eller har ni hittat på någon egen mysig tradition?
 
- Julen i Thailand blir ju lite annorlunda. Svårt att hitta en julgran. Det blir en liten plastgran inne och en gigantisk på terrassen! Båda blinkar som fan! Thaiarna gillar blingbling! Sen har vi faktiskt en tysk i närheten som griljerar julskinka som är i toppklass. Han gör dessutom kanongod korv i alla varianter!
 
- Sill får man ta med ett par burkar hemifrån. Köttbullar kan man få levererat ifrån Ikea i Bangkok! Glögg och pepparkakor tas också med hemifrån! Och kaviar till äggen! Så man får ihop ett helt okej julbord! Sen kan man lägga sig på en luftmadrass i poolen och smälta maten innan man orkar släpa sig 20 meter ner till havet. Och med dryga 30 grader i vattnet så behöver man inte ha bråttom upp till Jansson...
 
 
Den första säsongen av "Bäckström" finns att se hos C More och nya "Mäklarna"-säsongen finns hos Discovery+!
 

Läs också: Så blir nya säsongen av "Mäklarna" med Kjell Bergqvist

 
Imorgon öppnar vi nästa lucka av MovieZines intervjulkalender, håll utkik!
| 2 december 2021 07:00 |