Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 juli 2016 | 18:50

Interaktiv karta över Westeros hjälper dig att förstå världen

Prova! Du kan till exempel använda den för att utforska och bygga egna fan-teorier inför nästa säsong eller bok. Spoilers regleras till hur långt du har kommit!
Visst är det jobbigt att vi inte får säsong 7 av "Game of Thrones" i april som vanligt, även om det är för kvaliténs skull. Men på den ljusa sidan finns det gott om tid att spåna i egna teorier om framtiden för Westeros. Efter 60 avsnitt kan det lätt kännas lite rörigt att hålla koll på var alla har varit, var de befinner sig och vart de är på väg - men det finns enkla verktyg!

Fansen på Game of Thrones Wiki har skapat en interaktiv karta över R.R Martins fantasy-värld där du med några enkla klick kan se valda karaktärers ressträckor över de 6 säsongerna. Om du tror att du vet vart olika karaktärer färdas just nu, är det enkelt att se om deras vägar kommer att korsas i framtiden! Dessutom behöver du inte vara rädd för spoilers: du anger själv hur många avsnitts/kapitels färdväg du vill se på kartan.

Du kryssar i boxen bredvid karaktärens namn (klicka inte på namnet!) och väljer "Chapters" om du vill se hur de har förflyttat sig i böckerna eller "Episodes" om du är intresserad av TV-seriens färdsträckor. Slutligen kan du dra reglaget i toppen åt höger för att se karaktärens utökade förflyttningar per avsnitt eller kapitel. Det är möjligt att kryssa i flera karaktärer samtidigt för att jämföra deras geografiska lägen!


Det är inte bara ett bra verktyg för att skådliggöra fan-teorier, utan också en bra flik att ha uppe medan du läser eller följer berättelsen, då du får en tydlig överblick över avstånden karaktärerna precis har lagt bakom sig. Om du inte kan Westeros geografi lika bra som Sveriges, är det en god hjälp för att exempelvis se hur Arya reste till Braavos eller hur långt Dany har till Kings Landing.
| 7 juli 2016 18:50 |