Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 mars 2012 | 13:01

Inspelningsstart för "The Seventh Son"

Alicia Vikander, Julianne Moore och Ben Bernes är på plats i Vancouver för att filma ett fantasyäventyr.

Häxor, hämndbegär och övernaturligheter. Där har vi kortfattat ingredienserna i Warner Bros och Legendary Pictures "The Seventh Son", regisserad av Sergey Bodrov. I en av huvudrollerna: Alicia Vikander.

- Jag spelar en del mot Julianne Moore, som gör den ondaste av de ondaste häxorna. Jag har precis fått ett nytt draft, där vi har ännu fler scener ihop. Det ska bli väldigt roligt, säger Vikander till MovieZine.se.

Inspelningen drog igång den 19 mars och håller till i Vancouver, Kanada där även Jeff Bridges, Ben Barnes och Antje Traue ("Nobels testamente") och Kit Harrington medverkar.

Filmen bygger på Joseph Delaneys bok "Väktarens lärling", vars handling lyder:

Thomas Ward är den sjunde sonen till en sjunde son, en sådan som ser saker som andra inte ser. Hans föräldrar ser till att han blir antagen som lärling till traktens Väktare, som fungerar som en sorts polis för det övernaturliga. Han sorterar ut de med onda avsikter. Det är ingen lätt uppgift Thomas har framför sig, Väktaren ställer stora krav och många av hans tidigare lärlingar har misslyckats, några har till och med dött. Redan från början sätts Thomas på svåra prov och på något vis måste han lära sig att driva ut spöken, att "tämja" häxor och att fördriva boggartar. Men när han luras att befria den ondaste häxan av alla, Mor Malkin, blir livet mer skräckfyllt än han någonsin skulle kunna drömma om.

Regissören Bodrov har bland annat regisserat Oscarsnominerade filmerna "Bergens fånge" och "Mongol". Biopremiären planeras till februari 2013.

| 27 mars 2012 13:01 |