Film

Skribent

MovieZine

12 augusti 2014 | 12:00

Inspelningsstart för svenska science fiction-filmen "Bieffekterna"

Science fiction-långfilmen "Bieffekterna" spelas in i Malmö och Lund under augusti.
"Bieffekterna" ("Body Hackers" på engelska) handlar om tre studenter vid Lunds Universitet som gör en vetenskaplig upptäckt som för evigt kommer förändra deras liv. Filmen beskrivs som en historia om ambition, kärlek och att finna sig själv. 

"Bieffekterna" är skriven och regisseras av Andreas Climent & André Hedetoft. Andreas Climent har tidigare recenserat film här på MovieZine, och vi har följt André Hedetofts karriär i många år. De har tillsammans gjort en rad framgångsrika kortfilmer som fått stor spridning både i Sverige och internationellt. Under 2013 blev de speciellt utvalda till Film i Skåne och BoostHBG:s talangutvecklingsprogram där de bland annat fått utveckla långfilmsdebuten “Bieffekterna”.

Inspirationerna sträcker sig från David Fincher till Darren Aronofsky och Christopher Nolan:

- Vi gillar vad Fincher gjorde med "The Social Network", den approachen till ungdomskultur. Det i kombination med vad som skulle hända om vanligt folk hade superkrafter, det har inte gjorts på ett jordnära sätt. "Chronicle" är väl filmen som kom närmast. Vi har en spännande infallsvinkel och tror att det kommer kännas som en väldigt ambitiös film, berättar Andreas Climent för MovieZine.

Medverkande i filmen är Rafael Pettersson, Rikard Björk, Emelia Hansson och Sandra Redlaff, kända från produktioner som SVT-serien "Bron", "Wallander", "Beck" och Malmö Teaterhögskolas scen. Bakom kameran står den prisbelönade fotografen Nils Croné och branschveteraner som jobbat på produktioner som "Arn", "Zon 261", "Wallander" och "Halvvägs till himlen". Filmens musik skrivs av Hollywood-baserade kompositören S. Peace Nistades.

“Bieffekterna” spelas in i Lund, Malmö och Vellinge under augusti 2014. Filmen produceras av CH Film med stöd av bland annat Way Creative Films, Solid Entertainment, PingPongFilm och BoostHBG.
| 12 augusti 2014 12:00 |