Film

Skribent

MovieZine

16 juni 2020 | 09:30

Inspelningsstart för "Sune - Uppdrag midsommar"

Se de första bilderna från julens familjefilm.
Den nya Sunefilmen har fått titeln "Sune - Uppdrag midsommar", och spelas just nu in i trakterna kring Karlsborg.

Den tredje filmen i sviten med familjen Andersson kommer utspela sig i samhället Myshult där förväntningar, kärlekstrubbel och grannfejder skapar ett episkt annorlunda midsommarfirande. I nya roller hittar vi bland annat Olle Sarri, Sanna Sundqvist och Göran Ragnerstam.

Elis Gerdt spelar Sune för tredje gången i rad: 

– Att återförenas med min andra familj, filmfamiljen, har liksom blivit en naturlig del av mina somrar. Den här gången bor vi i en stugby också så det är som att vara på kollo. Jag gillar att spela Sune eftersom han har otur när han tänker att han vill göra något för någon annan, men i slutändan handlar det mest om att han tänker på sig själv. Det kan man ju både gapflabba åt och samtidigt känna igen sig lite i emellanåt, säger Elis Gerdt i ett pressmeddelande.
 
 
Denna gång står Kristallenbelönade tv-regissören Erland Beskow ("Helt perfekt") för regi:

– Jag brinner för att göra humor med värme, och det är precis därför jag hoppade på den här fantastiska filmsviten. Sune vill så väl men han har inte alltid tur när han tänker. Det kommer bli kärlek, action, slapstick och en och annan tår i ögonvrån. I den här historien blir inget som man har tänkt sig vare sig med midsommaren eller kärleken, men det blir kanske i själva verket ännu bättre?
 
 

Om filmen

 
Familjen Andersson och familjen Blixt ska åka till Karins faster Hulda och fira midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut med Sune! Katastrofen är ett faktum. Sune bestämmer sig för att vinna tillbaka Sophie igen genom att fira en riktigt romantisk midsommar med henne – precis som mamma och pappa gjorde för 20 år sedan. Men frågan är om Sune tänker för mycket på att allt ska vara bra på hans sätt, och glömmer bort att alla inte tycker som honom...

Familjen Andersson består som vanligt av Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf).
 
 
Familjen Blixt, med Sunes kärlek Sophie i centrum, spelas av Lily WahlsteenOlle Sarri och Sanna Sundqvist. Dessutom ser vi Göran RagnerstamAna Gil de Melo NascimentoMaria Grudemo El Hayek och Eyla Welderström bland de nya rollerna.

Bakom manus står denna gång Sören Olsson, Thobias Hoffmén och Christoffer Sandler, och karaktärerna är baserade på Sören Olssons och Anders Jacobssons populära bokserie.

De två föregångarna "Sune vs Sune" och "Sune - Best Man" har blivit stora biosuccéer, hyllade av både kritiker och publik. "Sune - Uppdrag midsommar" släpps på bio julen 2020.
| 16 juni 2020 09:30 |