Film

Skribent

MovieZine

29 april 2015 | 16:00

Inspelningsstart för ny Tsatsiki-film

Lisa James Larsson ("Ego") filmar "Tsatsiki, farsan och olivkriget".
Snart kommer en ny film med den älskade bok- och filmkaraktären Tsatsiki, i regi av "Ego"-regissören Lisa James Larsson. Moni Nilsson, författare till Tsatsiki-böckerna, har skrivit filmens manus.

- Min intention med filmen är att göra en underhållande och varm film för hela familjen. Jag vill ge liv till Monis manus med humor och energi och respekt för hennes underbara karaktärer, säger filmens regissör Lisa James Larsson.

- Roligare än så här kan nog författeriet inte bli. Just nu är det helt overkligt bara att få träffa och ta på Tsatsiki, Hammarn och Alva som har klivit rätt ut ur manussidorna. Det här kommer bli bästa filmen ever, som Tsatsiki skulle säga, hälsar manusförfattaren Moni Nilsson i ett pressmeddelande.

I rollerna ser vi Emrik Ekholm som Tsatsiki, Adam Gutniak som Per Hammar, Sara Vilén som Alva, Liv Mjönes som Tsatsikis mamma, Jonatan Rodriguez som Tsatsikis grekiska pappa och Christine Meltzer som Alvas mamma Durga. Inspelningen startar den 4 maj och filmen spelas till största delen in på Kreta. 

Tsatsiki filmdebuterade år 1999 i Ella Lemhagens "Tsatsiki, morsan och polisen". Två år senare kom uppföljaren "Tsatsiki - Vänner för alltid"

"Tsatsiki, farsan och olivkriget" kommer att få sin biopremiär i december 2015.
| 29 april 2015 16:00 |