Film

Skribent

MovieZine.se

10 oktober 2013 | 16:01

Inspelningsstart för "Hallonbåtsflyktingen"

Jonas Karlsson, Frida Hallgren och Josephine Bornebusch spelar huvudrollerna i komedin.

I dagarna startade inspelningen av "Hallonbåtsflyktingen", en komedi om en svensk man i en finsk kropp, fritt baserad på Miika Nousiainens roman.

Mikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystnaden, risbastun, knivslagsmålen och "kosken" för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA. På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska "jävla lagomheten". På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk.Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj...

För regin svarar Leif Lindblom ("Svensson Svensson - I nöd & lust"):

- Mikko jagar en dröm som han tror ska göra honom lycklig. Vår komedi handlar om omvägen i livet man ibland måste ta för att förstå att det man verkligen vill ha finns mitt framför näsan på en, säger Leif Lindblom.

Josephine Bornebusch, Jonas Karlsson, Frida Hallgren, Suzanne Reuter och Jarmo Mäkinen har huvudrollerna. Inspelningen pågår i Stockholm, Göteborg och Helsingfors under hösten.

"Hallonbåtsflyktingen" har biopremiär i januari 2015.

| 10 oktober 2013 16:01 |