Serie

Skribent

MovieZine

5 september 2022 | 15:30

Inspelningsstart för "Gaslight" - en dramaserie om våldsamma relationer

Förförisk kärlek, våld och manipulation i fokus i ett nytt psykologiskt drama. Planerad premiär under 2023 på SVT Play.
Nu startar inspelningen av dramaserien "Gaslight" - ett psykologiskt drama där vi dras in i en värld av manipulation, våld, vänskap och förförisk kärlek.
 
I serien träffar vi den karismatiska Nora, 22 som spelas av Julia Heveus (aktuell i den nya "Tillsammans 99"). Nora tar oss med på en resa av längtan efter att bli älskad, känslan av att allt går åt helvete och den förföriska kärleken. Hon bor på en skabbig soffa hos sina bästa vänner Sara (Ella Sandberg) och Charlie (Joakim Olsson) och på helgerna äger de dansgolven. Men när Noras flirt drar henne längre in i en relation än vad hon hade väntat sig börjar saker bli obehagliga och farliga på riktigt.
 
För regi och manus står Therese Lundberg som blivit nominerad för bästa ungdrama på Kristallen med "Dör för dig".
 
- Att SVT väljer att skildra hur en våldsam relation ser ut på det här sättet känns både viktigt och unikt. Det här projektet är större än en produktion och jag önskar att människor ska se, dras med, chockas och ta till sig, säger seriens regissör och manusförfattare Therese Lundberg i ett pressmeddelande.
 
- Jag har aldrig blivit så medryckt och berörd av ett manus tidigare, och är så tacksam att jag fått möjligheten att få jobba med Therese som både skrivit manus och regisserar, säger Julia Heveus.
 
Inspelningen pågår mellan september och oktober. "Gaslight" får premiär på SVT Play under 2023.
| 5 september 2022 15:30 |