Film

Skribent

MovieZine

2 april 2019 | 13:45

Inspelningsstart för dramat ”Jag kommer hem igen till jul”

Peter Jöback spelar huvudrollen i en julfilm som bygger på hans egna idé. Ella Lemhagen står för regin.
Nu börjar inspelningen av dramat ”Jag kommer hem igen till jul” baserad på en idé av Peter Jöback och regisserad av Ella Lemhagen.

- Jag har burit idén till den här filmen med mig väldigt länge, den är inspirerad av min egen historia men utvecklad vidare till en spelfilm. Filmen ska både underhålla publiken med humor och musik men också ta upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och bära den som en krona på huvudet, säger han i ett pressmeddelande.

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

I rollerna ser vi förutom Jöback själv Johannes Bah Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist och Rennie Mirro. Manuset är skrivet av Daniel Karlsson (”All Inclusive”).

Artisten Peter Jöback slog igenom i musikalen ”Kristina från Duvemåla” och har sedan dess bland mycket annat spelat på Broadway och i Londons West End. Peter har också släppt den numera klassiska julskivan ”Jag kommer hem igen till jul”, och vi lär höra en del av låtarna i filmen.

Filmen spelas in Åre och Mellerud under perioden mars-maj 2019. Biopremiär? Gissningsvis till jul.
| 2 april 2019 13:45 |