Film

Skribent

Daniel Feldt

6 maj 2010 | 11:42

Inspelningsstart av "Millennium" i oktober

MovieZine avslöjade redan i förra veckan att David Fincher planerar en Stockholmsinspelning av Hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor". Det är nu bekräftat från Filmregion Stockholm-Mälardalen att inspelningen sker i Stockholm.

- Det här är en filmhistorisk dag för hela Sverige. Det stärker oss på en global nivå. Film är ett bra sätt att marknadsföra en region, säger Anders Ekegren, ordförande på Filmregion Stockholm-Mälardalen, till DN.se.

Inspelningsstart beräknas till oktober men ännu är varken manus klart eller skådespelare anlitade. Manus skrivs av Steve Zaillian som tidigare skrivit bland annat "Schindlers List", "American Gangster" och "Gangs of New York".

Mestadels kommer Stockholm att så för utomhusscener, men Filmregion Stockholm-Mälardalen hoppas att produktionsteamet även ska kunna spela in interiörer i den svenska huvudstaden.

David Fincher & Co kommer att stå för en av de största internationella filmsatsningarna på svensk mark. Nu återstår att se vilka skådespelare som kommer till Sverige för att gestalta Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander.

| 6 maj 2010 11:42 |