Serie

Skribent

Josefine Krischausky

9 november 2022 | 18:30

Inspelningen av den fjärde "True Detective"-säsongen har satt igång

Jodie Foster spelar huvudrollen i nästa del av antologiserien, som just nu filmas på Island.
Tidigare i år bekräftades det att det hyllade kriminaldramat "True Detective" kommer tillbaka med nya avsnitt, över tre år efter att den senaste säsongen nått sitt slut. Nu har säsong 4, som går under titeln "True Detective: Night Country", officiellt satt igång sin inspelning på Island. 
 
Högst upp på den nya säsongens rollista hittas Jodie Foster, som gör en välkommen comeback i kriminalgenren. I "True Detective: Night Country" spelar hon polisen Liz Danvers, som tillsammans med sin kollega Evangeline (Kali Reis) reser till småstaden Ennis i Alaska, för att lösa ett fall där sex män har försvunnit spårlöst från en forskningsstation. 
 
I samband med inspelningsstarten passar HBO också på att dela ett par rader ur första avsnittets manus, skrivet av showrunnern Issa López. 
 
 
López (främst känd för filmen "Tigers Are Not Afraid") förväntas även regissera flera avsnitt ur säsongen, samtidigt som "Moonlight"-regissören Barry Jenkins finns med som producent. I ensemblen, vid sidan av Foster och Reis, finns flera nykomlingar, men även mer kända namn som Fiona Shaw ("Killing Eve") och Christopher Eccleston ("Thor: The Dark World"). 
 
Den förra säsongen av "True Detective", med Mahershala Ali i huvudrollen, hade premiär i början av 2019 och nominerades senare till flera Emmys. Det är ännu inte känt när säsong 4 kommer att släppas på HBO Max. 
| 9 november 2022 18:30 |