Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 maj 2023 | 09:50

Inspelningen av ”Deadpool 3” är igång: ”Mycket mer Wolverine”

Inspelningen av den efterlängtade serietidningsrullen har just startat. Nu får både Deadpool och Wolverine ansluta sig till MCU för första gången.
Inspelningen av tredje ”Deadpool” har just kommit igång. Den här gången får Ryan Reynolds sällskap av en gammal vän, Hugh Jackman. Det här blir ”mycket mer av en Wolverine-film”, enligt karaktärens skapare Rob Liefeld.
 
 
Första ”Deadpool” släpptes 2016 som något av en frisk fläkt i superhjältegenren. En brutal, blodig och samtidigt väldigt rolig antihjälte var född. Uppföljaren ”Deadpool 2” kom 2018, till nästan lika fint mottagande. Båda filmerna har spelat in över 700 miljoner dollar på bio.
 
Nu är Deadpool och de andra X-Men-karaktärerna en del av MCU sedan Disney köpte upp Fox. Många har oroat sig för att Disney ska försöka göra något mer rumsrent och banrtillåtet, men det är knappast troligt. Den mer vågade tonen är trots allt vad som gjort Ryan Reynolds rappkäftade karaktär så populär, och ”Deadpool 3” siktar som föregångarna på en R-rating (ungefär som en 15-årsgräns i USA).
 
Regissören Shawn Levy har redan försäkrat fansen om att man inte tänker tona ner våldet.
 
Men vad ska det handla om? Ingenting är officiellt ännu, mer än att Wolverine och Deadpool slår sig samman som en slags omaka kompis-duo. Med två ikoniska hjältar som för första gången släpps lösa i Marvels filmuniversum kan vad som helst hända. Skådisarna Reynolds och Jackman har tidigare uttalat sig både om tidsresor och sångnummer.
 
 
Bland skådespelarna som återvänder finns Brianna Hildebrand som Negasonic Teenage Warhead, Stefan Kapicic som Colossus och Morsan Baccarin som Vanessa. Nya ombord är ”The Crown”-skådisen Emma Corrin i en skurkroll och Matthew Macfadyen (”Succession”).
 
Filmen får biopremiär 8 november 2024.
| 24 maj 2023 09:50 |