Film

Skribent

Erika Jarhed

16 februari 2023 | 15:00

Nu fortsätter inspelningen av "Rust" med Alec Baldwin

Inspelningen och produktionen av "Rust" kommer att återupptas - och nu meddelas det även att en dokumentär är på gång kring de tragiska händelserna.
Det var i oktober 2021 som skådespelaren Alex Baldwin ska ha avfyrat en pistol som var omedvetet laddad på filminspelningen av western-filmen "Rust". Det hela ledde till att filmfotografen Halyna Hutchins avled. Sedan dess har Baldwin åtalats för vållande till annans död.
 
Nu skriver Geektyrant att "Rust" kommer att gå tillbaka i produktion och fortsätta med filminspelningen. Det meddelas även att Bianca Cline, som tidigare har arbetat med exempelvis "American Horror Story", kommer ta över rollen som filmfotograf efter Hutchins.
 
Filmfotografen Halyna Hutchins
 
Dessutom kommer det att göras en dokumentär om Hutchins liv, och om hennes arbete på "Rust", med regissören Rachel Mason. Dokumentären kommer att spelas in med "fullständigt stöd" från "Rust"-produktionen där även Hutchins make, Matthew Hutchins, kommer verka som producent. 
 
Advokaten Melina Spadone som försvarar de inblandade i "Rust" meddelar att scenen som repeterades när Hutchins sköts har skrivits om.
 
Baldwin, som både är producent och skådespelare i "Rust", förnekar anklagelserna och menar att han inte avfyrade vapnet.
| 16 februari 2023 15:00 |