Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

28 mars 2015 | 12:00

Så blir den spektakulära inledningsscenen i "Spectre"

Rapporter från filminspelningen i Mexiko lovar fest, fighter och flörtiga fröknar.
Det har varit några hektiska PR-dagar för "Spectre", den 24:e Bondfilmen. Igår presenterades den första trailern och samtidigt har flera utvalda medier fått spendera lite tid på inspelningen i Mexiko. 

Där var filmens producenter vänliga nog att berätta om inledningsscenen. Den 12-15 minuter långa prologen blir som alltid en rafflande start på 007:s nya äventyr. Här är vad vi har fått veta…

En ny Bondbrud
Filmen inleds med att vi får träffa Bond med Estrella (spelad av mexikanska Stephanie Sigman). De är ute på gatorna i Mexiko, där traditionella De dödas dag firas med en stor parad. Därefter tar de sig till ett hotell där Estrella hoppats på fredagsmys.

- Estrella tror att hon ska få Bond i säng, men istället spanar han ut genom hennes fönster. Han ser två skurkar tvärs över gatan som samtalar, och han stoppar något dåligt som ska hända. Han dödar den ene medan den andre flyr. Bond hoppar upp och tar upp jakten, varpå han får en hel byggnad att explodera, berättar publicisten Heather Callaw för Collider.

Día de los muertos
Mexiko har varit till stor hjälp, och även lagt in en hel del pengar i filmen för att landet ska visas upp från sin bästa sida. Förhoppningen är att festligheterna kring den religiösa högtiden De dödas dag ska locka turister från hela världen. Gatorna och torget Zócalo fylls av 1500 statister och dansare, i traditionell sminkning och dräkter som hör till den mexikanska versionen av Haloween.

- Jag villa ha en mix av professionella, vackert sminkade ansikten och sämre hemmagjorda sminkningar. Hela spektrat, för att hålla det autentiskt. Men det är Bond, så vi får tänja på gränserna. Jag gillar att ta risker visuellt, och vi har lyckligtvis en regissör som uppmanar till det, säger makeupartisten Naomi Donne till MTV.

Second unit-regissören Alexander Witt berättar för Comingsoon.net om andra utmaningar med att filma den stora paraden:

- Det är svårare för staden än för oss. Att stänga ner det här stora torget, och med mexikanska Vita huset längre ner på gatan. Logistiskt sett och ur en säkerhetssynpunkt är det en utmaning.

En tidigare Bondfilm har spelats in på samma plats, "Iskallt uppdrag" från 1987 med Timothy Dalton i huvudrollen. 

En hisnande fight i luften
Bonds jakt efter skurken - Sciarra (spelad av italienaren Alessandro Cremona) fortsätter genom gatorna och paraden. Sciarra ringer efter förstärkning varpå en helikopter fylld med fler skurkar anländer. Bond är ju Bond, så han kastar ut en av dem, hoppar själv ombord… och så börjar en hisnande fight i luften, som mycket väl kan överträffa all helikopteraction vi tidigare sett i Bondfilmerna.

- Vår stuntpilot är Chuck Aaron, den ende personen i världen som är försäkrad för att göra 360-graders flips med helikoptern. Vi gör en del stunts här, men de större stuntsen spelas in 10 timmar utanför staden och på en lägre höjd, förklarar Heather Callaw.

Låter namnet Sciarra bekant? Så heter även Monica Belluccis karaktär: Lucia Sciarra. Hur det hänger ihop får vi se när "Spectre" får sin biopremiär 6 november.