Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 mars 2017 | 15:00

Ingen uppföljare till ”Skönheten och Odjuret”

Men Disney utesluter inte möjligheten till prequel eller spin-off.
Walt Disneys ”Skönheten och Odjuret” välter biljettkassor som få andra. I måndags skrev vi om några av de biorekord som filmen redan slagit, och den är på väg att bli 2017 års största filmsuccé.

Nu tittar studion på möjligheten att spinna vidare på framgångssagan. Men någon uppföljare är inte aktuell (tack och lov).
 
”Det finns för närvarande inga planer till en uppföljare och studion - kanske påminda av ”Alice i Spegellandet” - kommer inte att tvinga fram en. De kommer att utforska en möjlig spin-off eller prequel” skriver Deadline som citerar Walt Disneys produktionschef Sean Bailey.

”Skönheten och Odjuret” bygger vidare på den klassiska animerade filmen från 1991. Musikalen med Emma Watson som Belle kostade 160 miljoner att spela in, och har redan tjänat in närmare 400 miljoner dollar. Alla kommande intäkter är ren vinst för studion, och filmen beräknas nå upp över en miljard dollar.



De flesta håller nog med om att berättelsen inte behöver en fortsättning. Men tanken på prequel eller spin-off öppnar upp för en del spännande möjligheter. Kanske en mindre film som följer Lumiere eller Cogsworth, eller någon annan av slottets förtrollade invånare, innan Belle dyker upp?


Skulle ni vilja se en ny film i samma värld? Kommentera nedan.
| 22 mars 2017 15:00 |