Film

Skribent

MovieZine

19 februari 2019 | 16:00

"Can You Ever Forgive Me?" utan svensk biopremiär

Det omtalade Oscarsdramat släpps digitalt i sommar.
Tre Oscarsnomineringar - men det räckte inte för att garantera en biopremiär. Verklighetsbaserade ”Can You Ever Forgive Me?” kommer att släppas först i sommar på video-on-demand.

Den sanna historien följer författaren Lee Israel, som under en tuff period i sitt liv börjar förfalska kändisbrev. Hon upptäcker att hon är riktigt bra på att imitera döda kändisars språk och ton, och att folk är beredda att betala bra för brev de tror är äkta. Med hjälp av en ny vän nästlar hon sig allt längre in i en härva av lögner och bedrägeri.

Melissa McCarthy och Richard E. Grant är Oscarsnominerade för sina roller i dramat av Marielle Heller. Filmen kan också vinna för Bästa manus på annan förlaga på söndagens gala. ”Can You Ever Forgive Me?” har visats på Göteborgs filmfestival, och MovieZine har den första svenska recensionen.
 
 
"Ännu en film där verkligheten överträffar dikten. Efter en lågmäld inledning blir handlingen så fascinerande att jag fortfarande går och grunnar på detta märkliga förfalskingsdrama flera dagar efteråt", skriver vår recensent Annika Andersson.
 
Den digitala releasen är den 8 juli, meddelar 20th Century Fox Sweden.
| 19 februari 2019 16:00 |